Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Maiseman vartijat

Tekijä: Eskola Taneli et al.
Tuoteryhmä: Meri, merenkulku ja veneily
Sarja:
Kustantaja: Maahenki
Kieli: suomi
Painovuosi: 2016
Painos: 1
Sivumäärä: 229
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Suomenlahden ja Saaristomeren saarilla on asuttu tuhansia vuosia, ja ne ovat toimineet myös merenkulkijoiden tukikohtina historian hämäristä saakka. Viime vuosisatoina lukuisilla saarilla on ollut merkitystä sodankäynnin ja sittemmin itsenäisen Suomen maanpuolustuksen toiminnoissa. Puolustusvoimien hallussa olleet rannikkotykistön linnakesaaret olivat tehtävänsä mukaisesti suurelta yleisöltä suljettuja ja siksi tuntemattomiksi jääneitä, salaperäisiäkin paikkoja.

Valokuvataiteilija, taiteen tohtori Taneli Eskola ja yleisesikuntakomentaja (evp), sotatieteiden tohtori Ove Enqvist avaavat salaperäiset saaret suurelle yleisölle. Valokuvissa avautuu linnakesaarten karhea kauneus ja luonnon ainutlaatuisuus. Monessa kuvassa näkyy muutos. Saaria on avattu ja avataan siviilikäyttöön, ja ne ovat herättäneet suurta mielenkiintoa: Suomenlinna kuuluu Helsingin vakiintuneisiin nähtävyyksiin. Toissa kesäksi avattu Vallisaari houkutti tuoreeltaan poluilleen tuhansia ja tuhansia suomalaisia ja ulkomaisia retkeilijöitä.

Ove Enqvistin rannikkotykistön historiaa käsittelevä asiantunteva teksti tukee Eskolan upeita kuvia. Maiseman vartijat – Linnakesaarten tunnelmia ja historiaa on kuvatietokirja, joka sopii kaikille saaristosta, luonnosta, valokuvataiteesta, rannikkotykistön historiasta ja yleisemmin Suomen puolustushistoriasta kiinnostuneille. Teos on viimeistellyn ulkoasunsa ja estetiikkansa puolesta myös arvokas lahjakirja.
Hinta: 10 EUR

Myyjä:
Bargain Books, Helsinki
Puh: 050 362 6620, sähköposti: myynti@vantaanantikvariaatti.fi

« Takaisin

kuva: Maiseman vartijat

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: