Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Suurella sydämellä ihan sikana - Suomen kielen kuvaileva fraasisanakirja

Tekijä: Muikku-Werner Pirkko et al.
Tuoteryhmä: Kielet, sanakirjat ja murteet
Sarja:
Kustantaja: Gummerus
Kieli: suomi
Painovuosi: 2008
Painos: 1
Sivumäärä: 467
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Suomen kielen fraasitiedot ajan tasalle

Suurella sydämellä ihan sikana on uudenlainen, kuvaileva suomen kielen fraasisanakirja, joka sisältää lähes 4 000 kielemme ja ajattelutapamme ytimeen pureutuvaa fraasia tai fraasinomaisessa käytössä olevaa sanaa ja sanontaa. Fraasit on aakkostettu pääsanansa mukaan, minkä lisäksi sanakirjan lopussa on tiedonhakua helpottava kattava sanahakemisto.

Hakusanastossa esitetään fraasien tavanomaisimmat kirjoitusasut ja muut vaihtoehtoiset muodot sekä selitetään fraasien merkitykset selkeästi. Mukana on runsaasti fraasien rikasta ja vaihtelevaa käyttöä kuvaavaa tietoa: fraasien kanssa usein käytettyjä muita sanoja, suomen kielen ajantasaisiin tekstiaineistoihin perustuvia käyttöesimerkkejä aina asiatyylisistä arkikielisiin sekä käyttöyhteyttä kuvaavia huomautuksia.

Suurella sydämellä ihan sikana on erinomainen kielicocktail kaikille fraasitiedosta kiinnostuneille suomalaisille ja monipuolinen tietolähde myös suomea opiskeleville vieraskielisille. Teoksen avulla voi etsiä nasevia fraasi-ilmaisuja vaikkapa oman kirjoitelman, artikkelin, suomennoksen, puheen tai esitelmän elävöittäjäksi. Tai jos eteen tulee tarve varmistaa, mitä kirjoittaja tai puhuja tarkoittaa kitutunnilla tai ilmaisulla valaa öljyä laineille, löytyy sanakirjasta vastaus näihinkin kysymyksiin.

”Kokeilimme siipiämme, ja vasen käsi tiesi mitä oikea teki. Yleismies Jantunen teki muiden mukana ihan ossina sanakirjaa, vaikka välillä kaikista tuntui kuin olisi käärmettä pyssyyn ajanut. Sieltä emme menneet missä aita oli matalin. Sydämemme annoimme ja nyt pääsevät muut apajille. Uikaa rohkeasti liiviin ja sanokaa: Muikku!” toivottavat Pirkko, Jarmo ja Ossi.
Hinta: 15 EUR

Myyjä:
Bargain Books, Vantaa
Puh: 050 362 6620, sähköposti: myynti@vantaanantikvariaatti.fi

« Takaisin

kuva: Suurella sydämellä ihan sikana - Suomen kielen kuvaileva fraasisanakirja

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: