Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Euroopan häpeä - Rasistien voittokulku

Tekijä: Bjurwald Lisa
Tuoteryhmä: Yhteiskunta, politiikka, sosiaaliala
Sarja:
Kustantaja: Art House
Kieli: suomi
Painovuosi: 2011
Painos: 1
Sivumäärä: 352
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Rasismi ja suvaitsemattomuus ovat saaneet yhä enemmän jalansijaa eri puolilla Eurooppaa. Vaarassa ovat muslimit, romanit, juutalaiset, homoseksuaalit ja muut vähemmistöt. Perusvapauksien ja oikeuksien rajoittamisesta on tullut politiikan menestysresepti. Muukalaisvastaiset puolueet istuvat hallituksissa, ja avoimen rasistisilla ryhmittymillä on paljon vaikutusvaltaa. Rasistiset puheet ja koventuneet asenteet ovat levinneet myös valtavirtapuolueisiin ja koko yhteiskuntaan.

Euroopan häpeä: rasistien voittokulku piirtää pelottavan kuvan nyky-Euroopasta. Kirja pureutuu rasismin eri muotoihin, kohteisiin ja ilmenemistapoihin sekä tuo esiin erilaisten rasististen puolueiden ja ryhmien yhteneväisyydet ja erot. Kirjaa varten on haastateltu lukuisia ääriliikkeiden kannattajia ja vastustajia sekä asiantuntijoita ympäri Eurooppaa. Suomenkielistä laitosta varten laadittu hakemisto helpottaa kirjan käyttöä hakuteoksena.

Emme voi enää ummistaa silmiämme rasismilta, joka uhkaa sekä vähemmistöjämme että demokratiaa itseään. Tämän rohkean kirjan avulla tämän ilmiön vastustaminen on helpompaa.

Lisa Bjurwald on tukholmalainen toimittaja, joka on työskennellyt mm. rasisminvastaisessa Expo-lehdessä ja Dagens Nyheter- ja Svenska Dagbladet -lehtien asiantuntijakirjoittajana. Bjurwald sai vuonna 2010 Euroopan parlamentin journalismipalkinnon kansallisessa sarjassa. Toimittajan työnsä ohella Bjurwald toimii ksenofobian vastustamisen asiantuntijana Ruotsin hallituksen asettamassa komiteassa. Bjurwald on kirjoittanut kirjan suomenkieliseen laitokseen uuden esipuheen.
Hinta: 22 EUR

Myyjä:
Bargain Books, Vantaa
Puh: 050 362 6620, sähköposti: myynti@vantaanantikvariaatti.fi

« Takaisin

kuva: Euroopan häpeä - Rasistien voittokulku

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: