Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Yrityksen osinko-opas - Milloin, miten ja kuinka paljon voidaan osakeyhtiön varoja jakaa?

Tekijä: Vilkkumaa Matti
Tuoteryhmä: Yritystoiminta ja kansantalous
Sarja:
Kustantaja: Suomen Yrityskirjat
Kieli: suomi
Painovuosi: 2014
Painos: 1
Sivumäärä: 223
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Toimitusjohtajan tärkein tehtävä on suunnitella osakeyhtiön liiketoiminta hyvin. Kannattava yritystoiminta tuottaa voittoa, joka voidaan jakaa yrityksestä osinkoina tai muilla menettelytavoilla. Osingonjako on osattava toteuttaa siten, että se täyttää sekä osakeyhtiölain että verolainsäädännön asettamat vaatimukset. Tämän kirjan tavoitteena on antaa siihen selkeitä käytännön välineitä.

Kirjan alkuosa selvittää sekä tilinpäätökseen liittyviä että osakeyhtiölain asettamia vaatimuksia osakeyhtiön osingonjaolle. Nämä muodostavat perustan kirjan loppuosalle, jossa osakeyhtiön osingonjakoa ja sitä korvaavia menettelyjä käsitellään ottamalla huomioon verolainsäädännön vaatimukset.

Mitä varoja osakeyhtiöstä voidaan jakaa? Mitä omaisuutta voidaan käyttää? Miten varojen jakamisen tulee tapahtua? Mitkä ovat osakeyhtiölain vastaisen varojenjakamisen seuraukset? Kuinka paljon osakkeenomistajan on maksettava osingosta tuloveroa? Mm. näihin kysymyksiin kirja antaa vastaukset.

Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti pienehköille ja keskisuurille osakeyhtiöille sekä niiden omistajayrittäjille, omistajille ja johdolle. Käytännönläheiset esimerkit antavat omistajayrittäjälle mahdollisuuden suunnitella omistamansa osakeyhtiön verotusta tulevia vuosia silmälläpitäen. Ne auttavat myös valitsemaan optimaalisen osingonjakotavan ottaen huomioon sekä osakeyhtiön että osakkeenomistajan kokonaisverovaikutuksen.

OTL, KTM Matti Vilkkumaa on toiminut itsenäisenä liikkeenjohdon konsulttina ja kouluttajana lähes 15 vuotta. Tätä ennen hän on työskennellyt mm. toimitusjohtajana sekä hallinto- ja talousjohtajana eri yrityksissä ja yhteisöissä. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, mm. Talouden apuvälineet johdolle, Viisas yritys -11 askelta menestykseen, Toimitusjohtaja - Oikeudet, vastuut & velvollisuudet, Yrityksen menestyksen mittarit ja Kansantaloutta kansalaisille.
Hinta: 10 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin

kuva: Yrityksen osinko-opas - Milloin, miten ja kuinka paljon voidaan osakeyhtiön varoja jakaa?

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: