Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Neitsytperho

Tekijä: Eronen Uula
Tuoteryhmä: Kaunokirjallisuus (kotimainen)
Sarja:
Kustantaja: Edico
Kieli: suomi
Painovuosi: 2007
Painos: 1
Sivumäärä: 189
Sidonta: Sidottu kansipaperein
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Romaanin tapahtumapaikkana on pikkukaupunkimiljöö Stadin liepeillä. Romaani projisoi nyky-yhteiskuntaa, koulumaailman ja perheiden ongelmia yleensä. Nythän ovat ajankohtaisia mm. kouluväkivalta, kiusaaminen ja rasismi, jengiyhteenotot, huumeet ja yleisen välinpitämättömyyden voimistuminen.

Keskeiset henkilöt tässä ovat 8-vuotias Illu (Ilmari), hänen vanhempi veljensä Sipi, isoäiti ja papin tytär Helinä sekä ongelmaperheen poika Ruli (Rauli) ja laitapuolen kulkija taiteilija Mäkäräinen.Illu omaa voimakkaan mielikuvituksen ja näkee maailman toisinaan ikään kuin harson läpi, vuoroin sadunomaisena, vuoroin pelottavana. Illun kaveri Mäkäräinen kokee Illussa itsensä - jollainen hän arveli olleensa joskus. Mäkäräinen opettaa Illulle elämän realiteetteja. Illun mielestä täydellisintä olisi olla Gulliver, iso ja vahva, joka saisi korkealla lentävät linnut kiinni. Illu rakastaa suuria valkoisia vapaita taivaan lintuja toiveenaan saada edes koskettaa niitä joskus.Keskeisinä symboleina romaanissa ovatkin linnut ja meri.

Isoveli Sipin mielessä on lähteminen ahtaista ympyröistä jonnekin - merelle, joka oli koitunut hänen isänsäkin kohtaloksi. Rakkaus muuttaa monia asioita.Pojista huolehtinut isoäiti kapinoi yhteiskunnan välinpitämättömyyttä vastaan. Hänen mielestään ihminen ei ole enää persoona, vaan pelkkä numero, jota sosiaaliturvatunnukseksi kutsutaan.Papin tytär Helinä kokee perheensä huolehtivan hänestä liikaa. Hänelle neitsyys on koitunut taakaksi. Opiskelutovereista Sindyllä on vaikea äitisuhde. Myös Nelli on kokenut kovia, mutta luontaisen optimistisuutensa ansiosta hän pärjää.Rikkinäisen perheen poika Ruli on vaikeuksissa. Hänen pätemättömyyden tunteensa purkautuu mm. ilkeytenä ja huomionherättämishaluna. Rakastuminen selkiyttää hänenkin elämäänsä.Tarinassa on mielestäni herkkyyttä, lämpöä, haaveita, unelmia, rakkautta, mutta myös pettymyksiä, kärsimystä, karmeutta ja kuolemaa.
Hinta: 8 EUR

Myyjä:
Bargain Books, Vantaa
Puh: 050 362 6620, sähköposti: myynti@vantaanantikvariaatti.fi

« Takaisin

kuva: Neitsytperho

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: