Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Teloitetut

Tekijä: Arponen Antti O. - Meuronen Martti
Tuoteryhmä: Sotahistoria ja sotataito
Sarja:
Kustantaja: Revontuli
Kieli: suomi
Painovuosi: 2006
Painos: 1
Sivumäärä: 160
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K4 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Viimeinen jatkosodan kesä 1944. Kadonneet rintamakarkurit. Huhtiniemen mysteeri. Lappeenrannan Huhtiniemen alueelta löytyi syksyllä 1971 luita. Heti alussa poliisi totesi, että asia ei ollut yllätys. Paikkakunnalla tiedettiin, että kyseessä oli todennäköisesti jatkosodan viimeisenä kesänä rintamalta karanneiden ja siksi kuolemaan tuomittujen joukkohauta. Satoja miehiä oli paennut kohti Lappeenrantaa Viipurin murtuessa.

Raportti ja luut lähetettiin Museovirastoon, mutta ne katosivat. Sotatuomariksi nimetty henkilö oli säilyttänyt sodanaikaisia asiakirjoja ullakollaan, mutta hänen kuolemansa jälkeen talo paloi. Syyttäjäksi kerrottu henkilö määräsi päiväkirjansa kesältä 1944 haudattavaksi mukanaan. Alueella olleen sotapoliisikomppanian sotapäiväkirjat on tuhottu. Karkureita kerrottiin säilytetyn aitassa, jonka seiniin oli kaiverrettu nimiä ja päivämääriä. Pian asian julkistamisen jälkeen rakennus paloi. Tapohtumista raportoineen pienen kaupunkilehden toimitukseen murtauduttiin kahdesti.

Tutkijat eivät ole löytäneet Sota-arkistosta yhtään asiakirjaa, jossa kerrottaisiin Lappeenrannan salaisesta kentääoikeudesta ja kuolemantuomioista. Ketään ei ole teloitettu, koska paperit ovat hävinneet. Mutta myös miehet. Onko kyseessä Suomen sotahistorian suurin sotasalaisuus vai mielikuvitusta? Onko yhteensattumia liian monta? Kirjoittajat Antti O. Arponen ja Martti Meuronen ovat Lappeenrannassa työskennelleitä kokeneita toimittajia, jotka ovat seuranneet journalisteina tapahtumia jo vuosia. Tämä on raportti Huhtiniemen mysteeristä.
Hinta: 5 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin

kuva: Teloitetut

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: