Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Nimeä vailla - Kohtaamisia kivun kanssa

Tekijä: Vainio Anneli
Tuoteryhmä: Psykologia, kasvatus, elämäntaito
Sarja:
Kustantaja: Kirjapaja
Kieli: suomi
Painovuosi: 2007
Painos: 1
Sivumäärä: 194
Sidonta: Sidottu, kuvakannet
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Sairaus ja kipu muistuttavat meitä fyysisyydestämme tavalla, jota emme pääse itse valitsemaan. Kivulle ei aina löydy selitystä, mutta onko joku silloin väärässä? Kuka ? kivusta kärsivä ihminen vai lääketiede, joka ei kykene osoittamaan selitystä saati hoitoa kivulle? Miksi ?teistä ei löydy mitään vikaa? kuulostaa tarkoittavan ?lakatkaa hyvä ihminen valittamasta ja lopettakaa kuvittelu, muuten pidän teitä hulluna?. Entä kivun lähteet ? etsimmekö selitystä hermoista ja lihaksista silloinkin, kun pitäisi uskaltaa kohdata maailma ympärillämme?

Anneli Vainio pohtii ihmisen psykofyysisyyttä kokeneen kipulääkärin silmin. Krooninen, diagnoosia vaille jäävä kipu haastaa ajattelumme ja pakottaa kysymään, mistä oikeastaan puhumme, kun puhumme terveydestä ja sairaudesta. Haluammeko medikalisoituneessa kulttuurissamme kieltää ruumiin vajavaisuudet ja itsemme psykofyysisinä olentoina? Hamuamme ihmepillereitä, mutta etsimmekö niitä fyysiseen kipuun, elämisen ongelmiin vai molempiin? Ruumis muistaa, ja kipu on ruumiin puhetta. Sen vetoomus on osoitettu jokaiselle meistä.

Anneli Vainio on lääketieteen tohtori ja anestesiologian erikoislääkäri, joka on työskennellyt pitkään kipupotilaiden ja saattohoitopotilaiden parissa Suomessa, Kanadassa ja Kaakkois-Aasiassa. Hän on toiminut mm. Terhokodin johtajana, HYKS:n kipuklinikan erikoislääkärinä ja McGill-kipuklinikan johtajana Montrealissa.
Hinta: 10 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin

kuva: Nimeä vailla - Kohtaamisia kivun kanssa

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: