Kirjojen haku

Tekijä
Teos

Hakuohjeita »

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti:

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno


Laeista - De legibus

Tekijä: Cicero Marcus Tullius
Tuoteryhmä: Filosofia
Sarja:
Kustantaja: WSOY
Kieli: suomi
Painovuosi: 2004
Painos: 1
Sivumäärä: 174
Sidonta: Sidottu kansipaperein
Kunto: K5 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Marcus Tullius Ciceron teos Laeista (De legibus) on antiikin Rooman merkittävin jokapäiväisen elämän lakien kokoelma. Cicero ammensi oikeuden tuntemuksensa syvältä antiikin filosofian ytimestä ja mukautti platonilaisen, järkeä korostavan ajattelutavan roomalaiseen yhteiskuntajärjestykseen.

Dialogin muotoon kirjoitetusta teoksesta on jälkipolville säilynyt vain pääosa sen kolmesta ensimmäisestä kirjasta ja joitain fragmentteja viidennestä. Epätäydellisyydestään huolimatta Laeista on vahva osoitus roomalaisesta humanismista. Ciceron, ensimmäisen esikristillisen vuosisadan tyylitaiturin, teos välittää lisäksi kiehtovan kuvan tasavaltakautensa lopun aikoja elävästä imperiumista.

Marcus Tullius Cicero (106?43 eKr.) syntyi Roomasta kaakkoon sijaitsevassa Arpinumin maalaiskaupungissa. Cicero oli sukunsa ensimmäinen virkauralle noussut jäsen, mikä korosti hänen poikkeuksellista lahjakkuuttaan. Hän sai koulutuksensa Roomassa, jossa hän perehtyi kreikkalaiseen filosofiaan ja retotiikkaan. Itsetietoisena mutta moraalisesti oikeudenmukaisena hän usein leikitteli tulella uhmatessaan jalompaa syntyperää olevia poliittisia vastustajiaan.

Rooman sisällissodassa Pompeiuksen puolelle asettunut Cicero sai Caesarilta armahduksen ja palasi maanpaosta vuonna 47 eKr. Hän jatkoi uraansa Rooman johtavana puhujana, kirjoitti uutterasti ja palasi keskenjääneen De legibus -käsikirjoituksensa pariin. Kun Caesarin seuraaja Marcus Antonius solmi ns. toisen triumviraatin Octavianuksen ja Lepiduksen kanssa, Cicero ajautui poliittiseen epäsuosioon ja hänet surmattiin 7. joulukuuta 43 eKr.
Hinta: 8 EUR

Tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla. Hae vastaavia tuotteita.

« Takaisin

kuva: Laeista - De legibus

Kuntoluokitus

K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Tietoa kalakirjoista löydät täältä: www.suomenkalakirjasto.fi

Uutiskirje

Kyllä, haluan saada uutiskirjeen!

Sähköposti: